Skicka vidare! Lilian Nehmé

I intervjuserien Skicka vidare! är det denna gång Lilian Nehmé, biträdande rektor Adolfsbergsskolan 7-9, som svarar på tre frågor från Ingrid Eisengarten.

Hej Lilian! Berätta lite om dig själv.

Hej! Tack Ingrid för tre utmanade frågor... Jag heter Lilian, är 38 år och bor i Örebro med min man och tre barn. Jag arbetar som biträdande rektor på Adolfsbergsskolan 7-9. Jag älskar mitt jobb och jag älskar att jobba. Mitt första jobb i Örebro kommun var på Rudbecksskolan, sedan har jag varit på Risbergska skolan och till sist Virginska skolan. Efter det tog jag en paus från läraryrket i några år då jag drev eget företag. Fem år senare, 2014, fick jag jobb på Adolfsbergsskolan f-6 och nu är jag på 7-9 och stortrivs på högstadiet.

På fritiden umgås jag med min familj, släkt och vänner. Jag önskar att jag kunde säga att jag tränar men det blir liksom aldrig av. Jag är även diplomerad inredare så när jag behöver egentid eller terapistund så har jag små inredningsprojekt hemma hos mig eller andra (dock inte just nu...). Otroligt avslappnande att möblera om hemma, trots att jag driver familjen till vansinne. Det var kort om mig

1) Professionellt – upplever du svårighet med att den juridik du måste hålla dig till som skolledare krockar med pedagogiken? (Svårigheten med att Göra gott inte alltid är överensstämmande med att Göra rätt?)

Som skolledare anser jag att det är viktigt att vi gör rätt för att det skapas rätt förutsättningar för våra kollegor och elever. Hur mycket mitt hjärta än brinner för något/någon och juridiken skulle stå i vägen för det, så måste jag följa det regelverk vi har i skolan så att det ska bli likvärdigt men även rättvist, men det stämmer, som rektor ställs mitt etiska ledarskap på prov.

2) Personligt – min bild av dig är att du i din lärarutövning är väldigt relationell. Kan du berätta mer om det?

Relationer skapar trygghet. Trygghet skapar ro och det i sin tur underlättar inlärningen. Jag tycker om att lära känna eleverna och att de ska känna att jag ser dem. Vi arbetar i skolan för dem och det är de som är viktiga för oss. Då måste vi visa det.

3) Privat – du har tre barn, en man som reser mycket samt en stor släkt. Vilka är dina bästa tips för att få ihop livspusslet som skolledare/lärare i kombination med familjeliv?

Ärligt talat så vet jag inte hur jag får ihop det ibland. Ibland räcker inte dygnets 24 timmar, men jag skulle aldrig ta bort något. Jag älskar att spendera tid med familjen och släkten. Det är riktigt jobbigt nu när man ska hålla sig hemma. Att få ihop livspusslet tror jag inte har att göra med tiden, utan hur mycket man älskar det man gör. Jag trivs på mitt jobb, älskar mina kollegor, möter fina ungdomar, älskar min man, våra barn och mina vänner, jag har en fantastisk släkt som stöttar mig i alla mina galenskaper. Allt detta ger mig energi och då lägger sig livspusslet helt på egen hand.

Jag vill skicka tre frågor vidare till Andreas Boman Frank, förstelärare på Specialenheten, Adolfsbergsskolan 1-6:

  1. Du jobbar ju i särskild undervisningsgrupp med elever som har speciella behov. Hur trivs du med det?
  2.  Vissa elever har svårt att hitta sin inre motivation. Hur gör du för att de eleverna ska hitta motivation att vilja lära och hur får du dem att tycka att skolarbetet känns meningsfullt?
  3. När är det som roligast att vara lärare?

Senast uppdaterad:

Publicerad: