På Ervalla skola går och cyklar eleverna gärna

På Ervalla skola har eleverna varit bäst, på både lokal och nationell nivå, i utmaningen ”Gå & cykla till skolan”.

Till höger: Helene Nordström, rektor, och Amra Mahic, biträdande rektor på Ervalla skola

Utmaningen ”Gå & cykla till skolan” arrangeras av Trafikkalendern och engagerar årligen runt 50 000 elever och lärare i årskurserna F-6. Örebro kommun har under de senaste åren deltagit i utmaningen, särskilt för att belysa vikten av en säker skolväg.

– För att få en så säker trafikmiljö som möjligt vid våra skolor, behöver vi hjälpas åt att minska biltrafiken i anslutning till skolorna. Om fler går eller cyklar, skapar vi en säkrare väg till och från skolan för eleverna. Det bidrar också till en bättre miljö och främjar hälsan hos barn och unga, berättar Gabriella Thorsén, trafikhandläggare, Teknik- och serviceförvaltningen.

Den senaste ”Gå & cykla till skolan”-utmaningen genomfördes i höstas. Alla deltagande skolor skulle då samla in så många resepoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan under två veckor. Örebro kommun delar ut ett lokalt pris till den klass i kommunen som presterar bäst i utmaningen. Både år 2022 och 2023 var det klasser på Ervalla skola som fick det lokala priset i Örebro. Skolan kom också på andraplats i det nationella priset ”Bästa klass” år 2022.

Teknik- och serviceförvaltningen delar ut pris i form av tårta till alla elever på Ervalla skola, för att fira att de två år i rad vunnit den lokala utmaningen ”Gå & cykla till skolan”. Klassen som vann ”bästa klass 2023” fick även ta emot ett diplom vid firandet.

– Som rektor är man otroligt stolt över att man har drivande personal och elever som aktivt deltar i olika utmanande aktiveter. Här visar hela skola att man tycker det är viktigt att ta väl hand om sitt mående. Att sedan vinna hela tävlingen är bara grädden på moset, säger rektor Helene Nordström och biträdande rektor Amra Mahic.

/Redaktionen Pedagog Örebro

På temasidan "Trafik i skolan" hittar du allmän information om trafik i skolan, hur arbetet ser ut i Örebro kommun samt material och förslag på lektionsupplägg.

Senast uppdaterad:

Publicerad: