Björkhagaskolan fortsatt certifierade för arbete med elevers hälsa

Björkhagaskolan får för tredje året i rad certifieringen Generation PEP för sitt arbete med fysisk aktivitet och goda matvanor. För certifieringen har de bland annat tagit emot diplom signerat av Generation PEPs verksamhetschef Carolina Klüft och H.K.H. Prins Daniel.

Kronprinsessparet är initiativtagare till organisationen Generation PEP, som arbetar med att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. För tredje året i rad blir nu Björkhagaskolan i Örebro kommun certifierade som en Generation PEP-skola:

– Det är jätteroligt att vi fortsätter vara certifierade! Redan under 2018 skrev vi in rörelse i vår utvecklingsplan. Idag är det en naturlig del i vårt utvecklingsarbete och våra elevers vardag. Vi ser det här som ett viktigt och självklart arbete, eftersom det finns en stark koppling mellan inlärning och rörelse, berättar Victoria Sjöstedt, rektor på Björkhagaskolan.

Skolan har arbetat mycket med att få in olika former av rörelse under elevernas skoldagar. Alla elever har rörelsepauser under lektionerna och på varje rast erbjuds olika aktiviteter för att främja rörelse. Två dagar i veckan startar alla elever dagen på skolgården i så kallad Morgonpuls. Även på eftermiddagarna finns möjlighet till mycket aktivitet och rörelse, eftersom fritidshemmet har idrott och vistas mycket utomhus.

Under varje termin ordnas Hälsoveckor, då hela skolan har hälsa som tema med bland annat lektioner och aktiviteter som handlar om rörelse, sömn och kost. Ett gott samarbete med skolans kök är också en nyckelfaktor. På Björkhagaskolan lagas klimatsmart och näringsrik mat, som eleverna äter i en lugn och trygg miljö.

– Generation PEP har gett oss många bra tips och verktyg som har gjort det lättare för oss att bidra till en hälsosam vardag för alla våra elever. Jag hoppas att vi kan inspirera fler att arbeta med fysisk aktivitet och goda matvanor också. Vi är väldigt stolta över att vi fortsätter vara en Generation PEP-skola! säger Victoria Sjöstedt.

Planering pågår för den stora Firardagen

I maj kommer Björkhagaskolan uppmärksamma certifieringen genom en Firardag, med extra aktiviteter för alla elever, vårdnadshavare och personal på skolan. Media är också välkomna att fira med oss, inbjudan kommer senare under våren.

Här hittar du mer information om Generation PEP.

Senast uppdaterad:

Publicerad: