Bokblogg: Vildas vilda ben

Bok på ett skrivbord

Den här boken, skriven av Petra Sandberg Holstensson, har vi läst tillsammans med barnen i åldern 3-5 år. Som titeln antyder är Vilda en flicka som har mycket energi och som inte kan sitta still. Bokens budskap, som vi pedagoger tolkar det, är att man inte behöver sitta still för att lära sig. Det kan även ske när barnen är aktiva.

Igenkänningsfaktorn är hög hos de flesta barnen när vi läser boken, för Vilda är busig och full av energi. Det är egentligen inget utmärkande med Vilda och jag tror inte att barnen uppfattar henne som annorlunda, de tycker att hon är rolig och det fnissas bland barnen. Det blir diskussioner med barnen hur vi kan göra när det är svårt att lyssna och jobbigt att sitta still.

Emmalill Frank har illustrerat boken och det finns bl.a en bild där ett av barnen sitter i rullstol, det väckte frågor bland våra barn när de hört boken några gånger. ”Varför sitter hon i en rullstol?”

Vi har läst boken flera gånger för samma barn och det är definitivt en bok vi rekommenderar för de äldre barnen och även för skolans yngre åldrar.

Boken ingår i bokpaketet "funktionsvariation" inom serien "Lätta böcker om svåra saker" som ges ut av IDUS-förlag.

 


/Victoria Eliasson, Lillåns förskola.

Senast uppdaterad:

Publicerad: