Skicka vidare! Mattias Drejby

I intervjuserien Skicka vidare! är det denna gång Mattias Drejby, teknik- och miljöpedagog på Kretsloppslandet, som svarar på tre frågor från redaktionen här på Pedagog Örebro.

Mattias Drejby, teknik- och miljöpedagog på Krestsloppslandet

Mattias Drejby

Hej Mattias! Berätta lite om dig själv.

Jag har jobbat som lärare sedan 1997 men senaste 10 åren som naturpedagog/utomhuspedagog. Från början norrbottning och relationen till natur och skog har funnits länge i mitt liv. Nu bor jag lantligt med familj utanför Örebro i kanten av Hjälmaren.

1) Vad var det som lockade dig att börja jobba på Kretsloppslandet?

Jag har jobbat med utomhuspedagogik på Örebro naturskola och sedan i somras som miljöpedagog på Kretsloppslandet tillsammans med Mita Moberg. Som lärare är det väldigt inspirerande att få jobba upplevelserikt i undervisningen och på Kretsloppslandet erbjuder vi just det – fängslande miljöuppdrag för grundskolans och gymnasiets elever kopplat till Örebro kommuns miljöarbete med även de globala målen för hållbar utveckling.

2) Vad händer på Kretsloppslandet just nu?

Under pandemin har vi fått tänka om och ställa om inomhusövningarna till utomhusvarianter. En del befintligt och en del nytt. Vi genomför lektioner i tre omgångar: en miljölektion för lågstadiet och två olika lektioner för mellanstadiet. Mer information finns på vår hemsida.

3) Vad är roligast med att jobba som teknik- och miljöpedagog? 

Det är både angenämt och viktigt att tackla miljöfrågorna, en tyvärr ofantlig utmaning, men där det behövs hopp, innovation och handlingskraft hos oss alla. Att förmedla läget och så frön till positiva beteenden hos små och möjligen stora (det kan sprida sig) leder i riktning mot hållbar utveckling.

Jag vill skicka tre frågor vidare till Edvin Svensson, förstelärare på Engelbrektsskolan:

  1. Vilket är ditt bästa lektionstips?
  2. Vilka är dina favoritstunder i en klass?
  3. VAR gillar du främst att undervisa?

Senast uppdaterad:

Publicerad: