Gå till innehåll

Kretsloppslandet vann kommunens miljöpris!

Örebro kommuns interna miljö­pris 2018 gick till teknik- och miljö­pedagogerna Mita Moberg och Svante Ivarsson. Priset delades ut vid Kommun­fullmäktige den 11 december. Syftet med priset är att lyfta fram goda förebilder och ge ökat fokus åt miljö­frågorna.

Bild på pristagarna

Svante Ivarsson, Per-Åke Sörman (C) och Mita Moberg

Priset är en check på 50 000 kr att använda i det fortsatta miljöarbetet samt ett diplom.

Om pristagarna

Den interaktiva utställningen Kretsloppslandet finns i Tekniska kvarnen i Karlslund.

– Här erbjuder vi kostnadsfria lektioner inom miljö och hållbar utveckling för Örebro kommuns elever från förskoleklass till gymnasieskola, berättar Mita Moberg.

– Jag vill säga ett jättetack för det här priset! Att få uppskattning för det vi gör betyder jättemycket, säger Svante Ivarsson.

Ur juryns motivering: ”Med bred sakkunskap och ett tydligt engagemang för människa och miljö driver och utvecklar teknik- och miljöpedagogerna verksamheten i den interaktiva utställningen Kretsloppslandet. En unik verksamhet med fokus på vatten, avfall och hållbar konsumtion och med en tydlig koppling till de globala hållbarhetsmålen och Örebro kommuns miljöprogram.”

Pristagarna skär tårta

– Det fanns flera intressanta nomineringar till årets interna miljöpris, men Mita och Svantes arbete stack ut lite extra under juryarbetet, säger Per-Åke Sörman (C) kommunalråd och ordförande i juryn.

De är en källa till inspiration och kunskap för många medborgare och de är verkligen värda att uppmärksammas.

Om priset

Örebro kommun delar varje år ut två miljöpris, ett internt och ett externt. Interna miljöpriset tilldelas en person, verksamhet eller bolag inom den kommunala organisationen som på ett utmärkande sätt arbetar för en bättre miljö.

Senast uppdaterad:

Publicerad:

Kontakta Pedagog Örebro

Kontakta Örebro kommuns servicecenter

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 8–16.30

Besöksadress: Näbbtorgsgatan 10

Öppettider: Vardagar kl. 10–16

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se