Nu öppnar bokningen för vårens lektioner på Kretsloppslandet

Efter personalbyte och uppdateringar av lokaler drar aktiviteten på Kretsloppslandet igång igen under våren! Först ut är vattenlektioner för mellanstadiet, som följs upp av en rad andra hållbarhetsorienterade lektioner efter sportlovet på Kretsloppslandet samt på avloppsverket Skebäck.

I slutet av november började Felix Fridholm på Kretsloppslandet, för att tillsammans med Mattias Drejby fortsatt erbjuda spännande och lärorika upplevelser i källaren på Tekniska Kvarnen. Felix har studerat kommunikation och hållbarhet, men hoppas också kunna använda sina erfarenheter från skola i rollen som teknik- och hållbarhetspedagog.

Felix Fridholm och Mattias Drejby hälsar dig och din klass välkomna till Kretsloppslandet i vår.

– Jag har länge velat jobba med hållbarhet på något sätt, och att dessutom få jobba direkt mot barn känns väldigt roligt, säger Felix.
Kretsloppslandet har också fått en uppfräschning där teknik bytts ut för att utställningen ska fungera bättre. Nya experiment har också testats i utställningens laborationssal, som på ett pedagogiskt och spännande sätt kan visa hur olika processer går till i stadens vattensystem.

Vattenlektionen som hålls under de första veckorna tar upp vattnets fantastiska egenskaper, vattnet i vår vardag men också vad som händer innan vattnet kommer till kranen. Efter sportlovet kommer utbudet vidgas, och du som bokar kan beroende på årskurs välja bland flera teman inom hållbar utveckling.

– Spännande blir också att på nytt ta emot gymnasieklasser på det ombyggda avloppsverket Skebäck! säger Mattias.

Följ Kretslopplandet på Instagram

Kretsloppslandets närvaro på Instagram kommer också öka under våren, där både pedagoger och elever välkomnas ta del av innehållet.

– Vi kommer dela det senaste på hållbarhetområdet, tips på material men också vad som är aktuellt på Kretsloppslandet. För den som vill följa oss heter vi kort och gott @kretsloppslandet, säger Felix.

Senast uppdaterad:

Publicerad: