Ansökan till Kvalitetspriset 2022!

2017 vann IT-gymnasiet (nuvarande NTI gymnasiet) kvalitetspriset för deras arbete med att ta fram nya arbetssätt och metoder för att ge bättre möjligheter till måluppfyllelse för varje elev. 2019 vann Vivalla förskoleområde - bland annat lyckades man genom systematiskt arbetsmiljöarbete minska sjukfrånvaron till nära hälften på tre år. Vi på Pedagog Örebro tycker det är dags för ytterligare en pedagogiskt verksamhet att vinna 2022!

Kvalitetspriset 2020

Syftet med kvalitetspriset är att uppmärksamma en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens invånare

OBS! 17 november är sista dag att ansöka om Kvalitetspriset 2022.


Informationsmöte inför ansökan

Den 27 september kl. 13.30–15 är du välkommen att vara med på ett digitalt informationsmöte inför ansökan till Kvalitetspriset. Anmäl dig senast den 22 september till Klara Melander, via mejl klara.melander@orebro.se. Det kommer en bekräftelse i form av en kalenderbokning.

Vem kan söka?

Kvalitetspriset kan sökas av kommunala enheter, fristående skolor och förskolor samt verksamheter som kommunen har entreprenadavtal med.

Vad består priset av?

Vinnarna får statyetten "Nya steg" (konstnär Göran Hägg), diplom samt 100 000 kronor att använda för fortsatt utvecklingsarbete och kompetenshöjning.

Bedömning

Bedömningen sker genom poängsättning. Bedömningen viktas på vad man vill fokusera på ett visst år. Ansökningarna kommer att bedömas utifrån följande bedömnings­områden.

  • Resultat
  • Delaktighet
  • Process
  • Lärande organisation

En bedömningsgrupp gör första sorteringen. Därefter väljer juryn ut vinnaren av kvalitetspriset.

Jury

Juryn består av representanter från Sveriges kommuner och regioner (SKR), näringslivet, det civila samhället, förra årets vinnare samt av Örebro kommuns kommundirektör.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?