Säkerhetskopiera iPhone eller iPad

I denna guide går vi igenom hur du ställer in säkerhetskopiering av din iPhone. Då görs det automatiskt och regelbundet via Apples molntjänst iCloud när.

Säkerhetskopiering via iCloud är ett bra sätt om du till exempel ska byta från en gammal iPhone eller iPad till en ny, utan att förlora information och inställningar.

Förutsättningar

Att du har ett Apple-ID. När man startar telefonen första gången så får man valet att skapa ett sådant konto. Hoppade du över det steget så kan du återigen skapa det i enheten eller så kan du göra det direkt på webben här.

Kontot är helt personligt och inget Örebro Kommun kan hjälpa dig med ifall du till exempel glömmer lösenordet (då kan du få hjälp här).

1. Aktivera iCloud (eller skapa ett konto)

Gå till Inställningar och tryck på ditt namn högst upp. Ser du inte ditt namn och det står endast Logga in på iPhone så trycker du där för att skapa ett Apple-ID.

Tryck därefter på iCloud.

2. Välj vad som ska säkerhetskopieras

På nästa skärm väljer du vilka appar och inställningar som ska säkerhetskopieras och synkroniseras med iCloud. Tryck sedan på iCloud-säkerhetskopia.

3. Säkerhetskopiera nu

Aktivera funktionen genom att se till att reglaget är grönt. Nu kommer din iPhone säkerhetskopieras automatiskt och regelbundet när den är Wifi-ansluten och ansluten till en laddare.

Tryck på Säkerhetskopiera nu om du vill köra igång backupen direkt.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Tack för ditt svar!